Meer informatie marmeren tafels

Jorg steigerhout marmeren tafelen

Onderhoud marmeren tafels

Onze marmeren bladen worden gepolijst geleverd. Echter dient u wel op te passen met vetten, kleurstoffen en zuren, dit kan het blad en de kleur aantasten.
Wij adviseren dan ook om het blad met lauw water, een zachte doek of een speciaal schoonmaakmiddel voor marmer te af te nemen.

Ook is het verstandig om het blad voor gebruik te impregneren met een impregneer middel special voor marmerenbladen. Ook kan dit gedaan worden met lijnzaad olie, het blad dient u met lijnzaad olie in te smeren, dit laten intrekken en vervolgens uitwrijven. De methode van lijnzaad kan ook toegepast worden op vlekken die ontstaan zijn door zuren.

Marmer is een kwetsbaar natuursteen, hier kunnen ten allen tijden al oneven heden in zitten  en lichtere vlekken, dit zit in het natuursteen zelf.
 

Bevestiging marmeren bladen

In onze marmeren bladen kan niet geboord worden. Wij adviseren dan om het blad op het onderstel te verlijmen met een montagelijm die geschikt is voor marmer, deze is te bestellen via de volgende link, het onderstel en het blad zullen dan stevig vast zitten.

Ook is het mogelijk om het blad op het onderstel te plaatsen met een dubbelzijdige tape, deze is te vinden in de bouwmarkt, het blad is vrij zwaar en zal daardoor stevig genoeg op het onderstel vast liggen. Op deze manier is het blad nog los te halen van het onderstel bij bijvoorbeeld een verhuizing of verplaatsing.


Onderstellen marmeren bladen

Onder een marmer tafel blad hoort een passend onderstel. Wij geven dan ook altijd het advies om het blad zoveel mogelijk te ondersteunen met het onderstel. Zo kan dit met een volledig onderstel of met een houtenplaat tussen het onderstel en het tafelblad, zodat het blad de juiste ondersteuning krijgt en niet kan gaan doorhangen of breken. Deze houtenbladen leveren wij helaas niet.
Onze stalen onderstellen kunt u vinden in de onderstaande link.

© 2009 - 2021 JORG`S Meubelen | sitemap | rss