Wat is: oud- nieuw steigerhout enz..

OUD STEIGERHOUTOud steigerhout zijn planken die in de nieuwbouw of renovatiebouw zijn gebruikt om steigers mee te maken zodat werklieden zoals timmermannen, metselaars en schilders op grote hoogte kunnen werken. Oude steigerplanken zijn grijzig door het cement wat er overheen is gegaan en door de bewerking van het weer. De steigerplanken zijn circa één jaar in de bouw gebruikt, deze planken kunnen ook beschadigd zijn. Oude steigerplanken zijn verder niet behandeld en zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Door JORG kunnen de steigerplanken worden geschuurd zodat deze mooi glad zijn. U kunt er ook voor kiezen om het schuren zelf te doen.


 

NIEUW STEIGERHOUT

Nieuw steigerhout zijn vuren/grenen planken die van de Fijnspar zijn gezaagd in de hout zagerij. De Fijnspar is een boom die uit de herplantingsbossen in Europa komt. Dit betekent dat er voor iedere boom die omgekapt wordt er een nieuwe voor teruggeplant wordt. Steigerplank is een gegeven naam aan een vuren/grenen nieuwe plank die een bepaalde vaste maat in de bouw heeft (200x30mm) om op de steigers te kunnen leggen om op te kunnen werken door de bouwvakkers. Vandaar de naam steigerplanken.

 STEIGERBUIZENSteigerbuizen zijn buizen van staal die zeer stevig zijn en in verscheidene diameters te verkrijgen zijn. De meest gebruikte diameter is 48mm in doorsnede. Deze stalen buizen worden ook in de bouw gebruikt om de steigers te bouwen om vervolgens de steigerplanken op te kunnen leggen (een traditionele steiger wordt dit in de bouwwereld genoemd). Bij JORG worden er nieuwe steigerbuizen (stalen buizen) voor de meubelen standaard gebruikt omdat cement resten etc. op het staal moeilijk verwijderbaar zijn en het er niet heel erg mooi er uit ziet als dit nog op de steigerbuizen zit als deze in het meubel worden verwerkt.
ZWENKWIEL MET REMZwenkwiel met rem is bestelbaar onder alle meubelen van JORG die met een steigerbuizen onderstel zijn gemaakt. De buitenrand van het zwenkwiel is voorzien van zacht rubber wat er voor zorgt dat er geen krassen op bijv. laminaat of parket achterblijven. Ook kunnen deze wielen een grote belasting aan. Uiteraard is elk wiel voorzien van een stevige rem en is elk wiel ook zwenkbaar. 


VOETPLAAT

Voetplaat is bestelbaar onder alle meubelen van JORG die met een steigerbuizenonderstel zijn gemaakt. Deze voetplaat is zeer stevig. Het voordeel van deze voetplaat is dat er vilt onder geplakt kan worden thuis om krassen te voorkomen. Een tafel die voorzien is van deze voetplaat kan in hoogte versteld worden. De maximale maat om de tafel te verhogen is circa 5cm (bij een meubel met deze voetplaat uitgevoerd wordt een inbussleutel meegeleverd om thuis de hoogte zelf nog te kunnen aanpassen).

 

 

informatie(helpdesk)voetzwartedop.jpgKunststof zwarte afwerk dop voor onder de tafel poot. I.p.v. de stalen voetplaat is dit een minder stoere maar wel een subtielere afwerking aan de onderkant van de tafel poot. De kunststof zwarte dop geeft ook meer bescherming om krassen tegen te gaan, b.v. op een laminaat of parket vloer. 

© 2009 - 2023 JORG`S Meubelen | sitemap | rss