Waarom steigerhout een duurzame keuze is

Artikel 1 van 2 Volgende

Er zijn vele redenen waarom steigerhout zo populair is, waarbij duurzaamheid een van de belangrijkste factoren is. Steigerhout is ongelooflijk sterk en duurzaam en is in staat om jaren mee te gaan zonder zijn schoonheid te verliezen. In feite kan steigerhout gemakkelijk 5-10 jaar of meer meegaan met de juiste verzorging. Maar waarom is stijgerhout nou zo duurzaam? Daar vertellen wij je hier meer over.

Is steigerhout milieuvriendelijk?

Omdat we het milieu elke dag meer belasten, is het cruciaal dat we zoveel mogelijk duurzame materialen gebruiken in onze producten en ons dagelijks leven.

Milieubewust zijn is daarom voor veel mensen belangrijk, en met reden. Wanneer je een product van hout koopt wil je daarom het liefst een zo duurzaam mogelijke houtsoort gebruiken. Maar hoe zit het met steigerhout? Is dat een groene optie?

Steigerhout is niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk omdat het een tweede leven krijgt. Na jaren als steigerhout te zijn gebruikt, kan het dan worden gebruikt voor meubels of andere voorwerpen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van echt steigerhout dat eerder is gebruikt, is het feit dat het hout al verweerd is. Door de jaren die het buiten heeft doorgebracht scheidt het minder hars af, waardoor het gemakkelijker te bewerken is.

Is nieuw stijgerhout ook duurzaam?

Nieuw steigerhout is niet alleen sterk, maar heeft ook een lange levensduur. Dat maakt het perfect voor steigerhouten meubels en andere toepassingen die duurzaam moeten zijn. Bij JORG werken we daarom natuurlijk maar al te graag met dit soort hout omdat het van hoge kwaliteit is en lang meegaat.

Als het gaat om nieuw steigerhout, heb je volop maatopties om uit te kiezen. Je kunt ook een behandeling kiezen waardoor het hout er gebruikt uitziet, als je dat wilt. Het voordeel van het gebruik van nieuw steigerhout in plaats van gebruikt hout is dat eerstgenoemd hout ongerepter zal zijn. Eventuele oneffenheden op het oppervlak zijn gewoon het gevolg van slijtage door het gebruik op bouwplaatsen - iets waar je je met nieuw hout geen zorgen over hoeft te maken.

 

 

 

© 2009 - 2023 JORG`S Meubelen | sitemap | rss